Drømmen om den perfekte kroppen

4. nov, 2018

Dette er ikke et bilde av Sarah, men et illustrasjonfoto av en annen kvinnelig kroppsbygger.
Photo by Brian Moss

6. okt, 2018
Dette er en historie om hvordan jakten på selvkontroll endte i spiseforstyrrelser og misbruk av anabole steroider.


Artikkelen handler om en ung kvinne som var villig til å ta i bruk alle midler får å oppnå drømmekroppen. Etter flere år med spiseforstyrrelser og vekttrening uteble imidlertid resultatene. Hun hadde prøvd lenge og så hardt, kjempet og utholdt alt ubehag ved sult og oppkast. Nå var hun bare skinn og bein og manglet definerte muskler. I sin desperasjon etter mange mislykkede forsøk, valgte hun til slutt å forsøke anabole steroider. Det ble siste spikeren i kisten. Hennes streben etter kontroll kom selv ut av kontroll

Utdrag fra artikkelen
"I tenårene fikk jeg diagnosen anorexia nervosa, etter en oppvekst i et urolig hjem, der kroppen min stadig var gjenstand for diskusjon. Det ble mye selvhat og selvpining, og jeg vekslet mellom å overspise, kaste opp og sulte meg. Samtidig trente jeg mye og hardt. Det eneste som ga meg ro var å presse kroppen til utmattelse.

Til slutt var jeg blitt så tynn at jeg ikke hadde krefter til å trene, og jeg økte matinntaket for å klare dette. Livet var tomt, og jeg søkte etter en ny identitet. Det fant jeg i fitnessmiljøet. Målet var den perfekte, fettfrie, muskuløse kroppen med synlige blodårer – en personlig rustning som jeg kunne bære med stolthet. Men verken ungdomstiden med spiseforstyrrelser eller treningen med et regulert kosthold ga meg den perfekte kroppen. Jeg hadde prøvd i så mange år, og jeg tok til slutt valget om å forsøke anabole steroider."

Klikk inn på linken og les denne usminkede versjonen av hennes virkelighet.