4. nov, 2018

Jeg har hatt mye dårlig samvittighet for ting jeg har gjort

Link til reportasje publisert i Dagbladet 9. april 2018


En nokså ny reportasje fra Dagbladet. Sarah blir intervjuet, og forteller åpent om året hvor hun brukte anabole steroider.

Utdrag fra artikkelen: "«Sara» fylte kroppen med anabole steroider. Det gikk så langt at hun utøvde psykisk og fysisk vold mot sin daværende kjæreste.

Finn Skårderud, psykiater og professor ved stiftelsen Villa Sult, institutt for spiseforstyrrelser, mener det finnes kvinner som bruker doping for å modellere og skulpturere kroppen.

Vi ser at det er en del som har hatt anoreksi, som «konverterer» og blir ekstremt opptatt av muskler. Mange bruker proteinpulver, avføringsmidler også videre, og da er veien til også å prøve doping mye kortere, sier han.

Skårderud har i løpet av 35 års arbeid med spiseforstyrrelser, sett hvordan lidelsen har endret seg fra kun å handle om anoreksi til i dag å handle mye mer om muskler.

Muskler har blitt en større del av spiseforstyrrelsesbildet og vi ser at flere utvikler det som gjerne kalles muscle dysmorphia. Du skal ikke bare være tynn, du skal være tynn og hard, forklarer Skårderud.

Mens fitness og kroppsbygging for mange er forbundet med helse, sunnhet og glede, er det for andre et jobbprosjekt som handler om utseende.

Blant disse er det helt klart noen som er villige til å gå langt, sier Skårderud".

Klikk på linken for å lese hele reportasjen.