Livet på psykofarmarka etter misbruk av anabole steroider

4. nov, 2018
Link til reportasje publisert i Dagbladet 9. april 2018


En nokså ny reportasje fra Dagbladet. Sarah blir intervjuet, og forteller åpent om året hvor hun brukte anabole steroider.

Utdrag fra artikkelen: "«Sara» fylte kroppen med anabole steroider. Det gikk så langt at hun utøvde psykisk og fysisk vold mot sin daværende kjæreste.

Finn Skårderud, psykiater og professor ved stiftelsen Villa Sult, institutt for spiseforstyrrelser, mener det finnes kvinner som bruker doping for å modellere og skulpturere kroppen.

Vi ser at det er en del som har hatt anoreksi, som «konverterer» og blir ekstremt opptatt av muskler. Mange bruker proteinpulver, avføringsmidler også videre, og da er veien til også å prøve doping mye kortere, sier han.

Skårderud har i løpet av 35 års arbeid med spiseforstyrrelser, sett hvordan lidelsen har endret seg fra kun å handle om anoreksi til i dag å handle mye mer om muskler.

Muskler har blitt en større del av spiseforstyrrelsesbildet og vi ser at flere utvikler det som gjerne kalles muscle dysmorphia. Du skal ikke bare være tynn, du skal være tynn og hard, forklarer Skårderud.

Mens fitness og kroppsbygging for mange er forbundet med helse, sunnhet og glede, er det for andre et jobbprosjekt som handler om utseende.

Blant disse er det helt klart noen som er villige til å gå langt, sier Skårderud".

Klikk på linken for å lese hele reportasjen.

4. nov, 2018

Sarah var en av de som var villig til gå svært langt, i jakten på den perfekte kroppen. Hun konverteret fra anoreksi til megareksi og pumpet kroppen full med anabole steroider. Sarah kunne ikke bli stor nok, uansett hvor mye muskelmasse hun enn la på seg.

Livet hennes gikk inn i en syklus bestående av trening, doping, houseparties og søvn. Å sånn gikk dagene i en evig steroid rus uten mål og mening. Hun følte seg udødelig og uovervinnelig, og livet hadde aldri vært bedre.

Det ble et dekadent, utsvevende og grenseløst liv hvor hun gradvis mistet flere og flere sperrer og mer og mer av den hun egentlig var.

Så kom nedturen. En svart rullgardin gkk ned. Hun vurderte å avslutte livet, og vekslet mellom en euforisk tilstand og et kaotisk mørke. Kontrollen over tilværelsen glapp. Hun ble psykotisk og innlagt på et psykiatrisk sykehus. 

Dette er et utdrag fra Bloggserien "Det kveldende rommet". Novelleseien handler i bunn og grunn om den lange veien tilbake. Sarah hadde viklet seg fast i et spiddelvev og det ble vanskelig å rive seg løs. Dopingmisbruket ble en svært dyrekjøpt erfaring. Hun ble aldri helt den samme igjen.

Klikk dere inn på sidene "Trangt rom" fra del 1 til del 6 og les hele historen om Sarah

Sjekk også ut bloggen om Sarah. Trykk på link til blogg: http://m.dopingmisbruk.blogg.no/

4. nov, 2018

Dette er et illustrasjonsfoto og ikke et virkelig bilde av Sarha. Illustasjonsfoto: http://moonfog.no/2013/03/17/egenterapi/